Kategorijos

2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Žaislai iš šiukšlių



Kai lauke šalta, savo mažuosius reikia užimti įdomiai ir prasmingai. Tam galima panaudoti netikėčiausius daiktus. Taip jau išėjo, kad šiomis dienomis pas mus atkeliavo nauja skalbimo mašina, tad liko dideli jūros putos lakštai. Vieną idėją man pasufleravo pati dukra – atsisėdo ant to lakšto, įsikibo ir sako „brrm, brrm“ (vežk). Pavėžinau – patiko. Vėliau, kol ji po namus vežiojo savo kirminą, aš prisiskutau bulvių.

Beskutant bulves, šovė į galvą mintis, jog lakštas puikiausiai tinka piešti, nes turi rėmelius, tad mažoji dailininkė įsijautusi nepripieš ant grindų.


Štai koks išėjo rezultatas.


Su didesniais vaikais iš akmenėlių, sagų ar kruopų galima paveikslui padaryti rėmelius – mano dukra kol kas su klijais nedraugauja, tai apsiėjom be jų.

Šį paveikslą pavertėme lėlės lova – tereikėjo įtiesti vystyklą.


Prie lėlės sugalvojo prigulti ir mažylė. Vietos užteko abiems. 



Kas dar? Išsitraukėme iš spintos išaugtų drabužėlių dėžę. Mažoji drabužius iškrovė, bandė jais rengti lėlę, o aš, nors kambarys atrodė kaip po karo, džiaugiausi, kad tai – puiki mankšta pirštukams. 


Liko tik pasimatuoti dėžę – įsitikinau, kad uždaras erdves vaikai tikrai mėgsta. Na, gerai jau, gerai, ne visai uždaras: tas įplyšimas šone – žaidimų rezultatas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą